منوی دسترسی
آموزش داشتن تمرکز حواس به کودکان دوزبانه

تمرکز حواس در کودکان دوزبانه

تمرکز حواس در کودکان دوزبانه

داشتن تمرکز یکی از عوامل بسیار مهم در راستای پیشرفت و یادگیری هرچه بهتر کودکان دوزبانه است. داشتن تمرکز حواس می تواند یکی از کلیدهای جادویی موفقیت برای افراد و البته کودکان باشد. از این رو شما به عنوان والدین و مربیان با داشتن آگاهی لازم در این زمینه می توانید کودکان دوزبانه را بهتر راهنمایی نمایید.

تمرکز حواس در کودکان دوزبانه

تمرکز حواس در کودک دوزبانه شما یعنی عوامل حواس‌پرتی را به حداقل رساندن. تمرکز هر کودک دوزبانه به نسبت کاهش عوامل حواس‌پرتی او افزایش می‌یابد. و بنا به تغییرات، موقعیت ذهنی و محیطی او تغییر می‌کند. بیشتر افراد گمان می‌کنند که تمرکز یک امر ذاتی و تغییر آن ناممکن است؛ درحالی‌که تمرکز یک امر اکتسابی است و هرکس با هوش‌ عادی خود می‌تواند به آن دست یابد.

پس برقراری تمرکز حواس در کودکان دوزبانه به میزان کاهش عوامل حواس‌پرتی بستگی دارد، یعنی هرچه عوامل مزاحم و مُخل تمرکز بیشتر باشند، توانایی حفظ تمرکز کمتر است و برعکس.حواس‌پرتی، یعنی خارج شدن از روند مطالعه‌ یا جریان‌کاری و فرو رفتن در افکار و تخیلات و یا انجام کار دیگر. نقش حافظه در تمركز حواس کودک دوزبانه یكی از مؤثرترین راه‌های تقویت حافظه‌ است. که شما با استفاده از آن می‌توانید قدرت تمرکز کودک دوزبانه خود را تقویت کنید. اگر هر چه بیشتر حواس کودک دوزبانه خود را متمرکز کنید، مطالب، موضوعات و خاطره‌ها، سریع‌تر و ژرف‌تر در ذهن آن ها نقش خواهد بست.

از این‌رو می‌خواهیم طرز متمرکز کردن حواس را در کودکان دوزبانه برای شما مطرح کنیم و اعتقاد داریم و امیدواریم با به‌کارگیری روش‌های پیشنهادی، بعد از مدتی متوجه شوید که قدرت تمرکز کودک دوزبانه شما چندین برابر شده است.

اگر می‌خواهید حواس کودکان دوزبانه خود را کاملاً متمرکز کنید باید مراحل زیر را طی کنید:

* مرحله اول

ابتدا کودک دوزبانه خود را از دنیای خارج مجزا کرده و محیط مناسبی را برای مطالعه انتخاب كنید. چنین محیطی باید آرام، روشن، دارای گرمای طبیعی و ساکت باشد، چون هیچ‌چیز به اندازه سر و صداهای مکرر و خسته‌کننده برای تمرکز حواس کودک شما زیان‌بخش نیست. انتخاب محیط مناسب برای تمرکز کامل در کودکان دوزبانه به دو‌ دلیل اهمیت دارد:

  • نخست اینکه اگر شرایط آرام و راحتی فراهم نباشد،کودک شما تمرکز لازم برای مطالعه مطالب را نخواهید داشت.
  • دیگر اینکه زمانی که شما هر بار کودک دوزبانه خود را در شرایط مادی یکسانی برای مطالعه قرار دهید. بازتابی شرمی از تمركز را ایجاد می‌کنید.

تمرکز حواس در کودکان

* مرحله دوم

در محیطی که انتخاب کرده‌اید باید پس از استقرار، علل و عواملی را که موجب تفریح فکر در کودک دوزبانه شما می‌شود. کنار بگذارید؛ مثلاً: جلوی پنجره اتاق قرار نگیرد، یکی به این علت که نور از مقابل دریافت خواهد شد و دیگر اینکه او از پنجره مناظر یا افرادی را می‌بیند که تمرکزش را به هم می‌ریزد. محل مطالعه باید از صدای تلویزیون و رفت‌وآمد افراد مصون باشد.

به‌طورکلی می‌توان گفت همواره باید دو اصل زیر را به‌خوبی به خاطر بسپارید تا کودک دوزبانه شما به یک تمرکز مطلوب برسید:

1 – انتخاب محیطی مناسب

2 – حذف علل مادی پریشانی حواس

* مرحله سوم

آیا کودک دوزبانه شما ازنظر بدن در وضع مناسبی برای انجام یک کار فکری هست؟ اگر او دچار خستگی مفرط شده‌ است، درصدد تمرکز حواس روی موضوع خاصی برنیایید؛ زیرا در این شرایط اگر بخواهید تمرکز کند بیشتر کودک دوزبانه خود را خسته خواهید کرد.

* مرحله چهارم

حال می‌خواهیم شرایط روانی لازم برای ایجاد تمرکز مفید را مطرح کنیم. اگر شما دو ستون در نظر بگیرید و در سمت راست، موارد و موضوعاتی که تمرکز روی آن‌ها برای کودک دوزبانه تان سخت نیست را نوشته و در سمت چپ موضوعاتی که تمرکز روی آن‌ها برایش مشکل است را بنویسید و روی این موارد فکر کنید. ثابت می‌شود که کودکان دوزبانه شما تمرکز حواس درباره چیزهایی که به آن‌ها علاقه‌مند هستند آسان و درباره چیزهایی که آن‌ها را دوست ندارند، دشوار است.
این امر، خود بیانگر این اصل است که عوامل عاطفی و احساسی نقش بسزایی در فرمان دادن یا ندادن به تمرکز دارد.

* مرحله پنجم

گاهی پیش می‌آید که شما می‌خواهید حواس کودک دوزبانه خود را بر روی خواندن مطلبی متمرکز کنید؛ ولی با وجود کوشش‌های فراوان، پس از خواندن هر جمله، دقت او منحرف می‌شود و پیشرفتی حاصل نمی‌کنید و پنج یا شش بار مجبورند به عقب برگردند و مطالعه مطالب را برای اینکه آن‌ها را به یکدیگر ارتباط دهند، از سر بگیرند.

این امر ممکن است ناشی از علل گوناگونی که تا به حال آن‌ها را تجزیه و تحلیل کرده‌اید باشد، ولی ممکن است در نتیجه‌ی عامل دیگری نیز باشد، به این معنی که کودک دوزبانه شما پایه شناختی کافی برای قرائت این موضوع را ندارید.

* مرحله ششم

چگونه می‌توانیم کودک دوزبانه خود را مجذوب موضوعی که باید بخواند کنیم؟

نخست سعی کنید پیشرفت‌هایی را که کودک دوزبانه شما از خواندن یک مطلب داشته‌ است را برایش بازگو کنید و از فایده مستقیمی که از مطالعه برایش حاصل می‌شود، او را مطلع سازید. 

نظرات

Captcha
بازگشت به بالا